Bones companys navegants, avui parlarem de la boira, ja que en aquest mateix instant, com podreu veure a la foto, aquesta està prenent Port Ginesta. Un fenomen natural que ens pot portar més d’un ensurt, ja que en la majoria de les ocasions, podem sortir a navegar amb un dia fantàstic i a causa de la diferència de temperatures entre el mar, temperatura més càlida i aire fred es crea una evaporació , formant la boira i causant una situació d’estrès / pànic, al no portar els equips adequats.
Moltes són les ocasions i jo m’incloc com a navegant, que diem la típica frase “no necessito radar per a res, ja que no navego de nit”. Greu error, ja que el radar i GPS, en un cas de boira espessa, pot evitar un greu accident ja sigui contra una altra embarcació o entrada a port.
Així que amics, el meu consell és, que equipeu bé les vostres embarcacions o, si no que mireu bé el parte, tot i que la boira costa de predir.
A continuació us deixo un article interessant, salut i Invictus Yacht
La boira és un dels majors perills que ens podem trobar al mar i és causa de moltes embarrancades i col·lisions.
La boira són núvols tan baixos que arriben a estar en contacte amb la superfície de la terra o a molt poca alçada d’ella. Quan la visibilitat és menor a un quilòmetre diem que hi ha boira. Una boira molt espessa tindrà una visibilitat menor a 50 metres.
– Boira: Visibilitat menor a 1 quilòmetre.
– Boirina: Visibilitat entre 1 i 2 quilòmetres.
– Boira: Visibilitat major de 2 quilòmetres.
– Calima: Disminució de la visibilitat per partícules sòlides a l’atmosfera.
Meteorològicament la calitja no és considerada boira.
La veritable boira de mar és la boira d’advecció:
Es produeix quan l’aire humit i càlid es mou per sobre de la superfície d’aigua freda. El vapor d’aigua que està suspès en l’aire càlid es condensa en refredar al contacte amb la temperatura freda de l’aigua i formi petites gotetes. A la temperatura a la qual ocorre la saturació se la coneix com a punt de rosada.
En cas de boira:
En cas de boira, el més important és mantenir una constant vigilància visual reduint la velocitat de l’embarcació per poder tenir el suficient temps de reacció en cas d’una possible col·lisió. Les distàncies són difícils de calcular i el so que pot ser esmorteït per la boira fa difícil saber la seva procedència, especialment amb boira espessa. També hem d’encendre els llums de navegació, emetre els senyals sonors obligatòries, col·locar reflectors de radar, aturar immediatament o reduir la velocitat a la mínima de govern en cas d’escoltar senyals d’un altre vaixell a proa i separar-nos de les zones de molt trànsit o recalada.
Font: Sail & Trip
No hi ha respostes a “Navegación con niebla”