ELS PORTS ESPORTIUS A ESPANYA
A pocs dies que comenci el Saló Nàutic Internacional de Barcelona, la gran cita de la nàutica a Espanya, ens permetrem analitzar la salut i importància que tenen els ports a Espanya repartits en tot el nostre litoral.
A 31 de desembre 2013, i segons dades de la FEAPDT, aquestes són algunes de les xifres de partida més rellevants:
Gairebé 8.000 quilòmetres de costa
452 concessions nàutiques
368 Ports Esportius
132.930 amarratges
Aproximadament un 60,85% d’aquests ports es localitza en aigües de la mediterrània, bàsicament concentrats a les Balears, Catalunya i Andalusia.
Lidera clarament el mercat d’amarradors Catalunya amb el 23,8%, seguida de les Balears amb un 16,9%, i la Comunitat Valenciana amb un 15,4%.
Concretament en aquesta Comunitat, el nombre d’amarratges s’ha anat incrementant al llarg de les dues últimes dècades. Segons el Pla de Ports de Catalunya, la demanda nàutica és de 135 habitants per embarcació, una mitjana que se situa encara per sota d’altres països mediterranis com Itàlia (71 habitants per embarcació) o Grècia (103 habitants per embarcació), i que per tant obre expectatives de creixement.
L’activitat industrial de la nàutica d’esbarjo agrupa a Catalunya a unes 66 empreses que facturen un total de 181 milions d’euros anuals i donen feina a 1.852 treballadors.
Ara que tothom convé a afirmar la importància de turisme nàutic, cal recordar que segons la CEACNA, 750.000 turistes o transeünts van visitar ports esportius espanyols, dels quals el 60% procedia de vaixells amb bandera estrangera.
A Marina Grup, que compta amb estand propi, també estarem pendents durant el Saló Nàutic de Barcelona, de l’Informe que presentarà Izando Màrqueting sobre l’impacte econòmic que genera la venda d’embarcacions i els serveis nàutics en l’economia.
No hi ha respostes a “ELS PORTS ESPORTIUS A ESPANYA”