Cada any hem de treure la nostra embarcació de l’aigua per procedir a una profunda revisió i adequació de l’obra viva. Aquest necessari manteniment, realitzat de forma correcta es traduirà en múltiples avantatges per a la nostra embarcació:
- Allargarem la seva vida úti
- Previndrem l’aparició d’osmosi al casc
- Reduirem el consum de combustible
- Aconseguirem una major velocitat del casc i guanyarem maniobrabilitat.
Revisió de punts crítics:
- Revisió d’aixetes de fons. Molt important comprovar la seva estanqueïtat i lubricar convenientment.
- Revisió de l’eix del motor, llimera i passacasc.
- Substitució dels ànodes de sacrifici tant en casc com a l’hèlix per a la correcta protecció catòdica.
- Comprovació de possibles signes d’osmosi al casc
- Pel que fa al motor sempre seguirem les indicacions del fabricant, però en qualsevol cas realitzarem els corresponents canvis d’oli, filtres, rodet impulsor de la bomba de refrigeració, corretja de l’alternador, inversor, neteja del filtre de mar, comprovar sortida correcta d’aigua en el conducte de refrigeració, etc.
- Energia i comprovació de bateries. Ens caldrà un mesurador de càrrega anomenat densímetre per mesurar aquesta càrrega en l’electròlit dins de la bateria que farem amb molt de compte. Revisarem també el voltímetre que sol anar instal·lat en el quadre elèctric. Les bateries estaran baixes de càrrega quan es trobin entre 11,8 i 11,6.
Imprimació i Pintura
El primer que farem serà eliminar totes les incrustacions del casc. Això sol fer-se quan encara tenim el vaixell en suspensió amb una mànega a pressió en el varador i abans de passar-ho la “cuna”. Posteriorment li donarem un suau polit abans d’aplicar la imprimació i després la patent.
Revisió general i Material de Seguretat
Revisió de tots els elements estructurals com la cadena de l’àncora, coberta, candelers, passamans, manegots, estanquitat i neteja de la sentina, bombes de buidatge, així com la revisió de tots els elements de seguretat sobre la base de la categoria del nostre vaixell com pirotècnia , armilles salvavides, extintors, balsa salvavides, EPIRB – Radiobalisa, etc. comprovant l’estat i verificant dates de caducitat.
Mentre realitzen aquests treballs, aprofitant la part més crua de l’hivern, el patró pot posar al dia la col·lecció de cartes nàutiques, programar les pròximes travessies i actualitzar els seus coneixements mitjançant cursos de navegació electrònica o ampliant-los amb cursos d’un nivell superior: La navegació de estima amb el curs de Patró de Iot i les tècniques de navegació electrònica en el curs de capità de iot.
No hi ha respostes a “Com mantenir la meva embarcació a l’hivern”